Ikwiltegoed.nl

Terug naar blogs

De duidelijkste FIFA 23 teamgeest uitleg vind je hier!

De duidelijkste FIFA 23 teamgeest uitleg vind je hier!

Het einde van een tijdperk: de dagen van groene, gele en rode streepjes liggen achter ons. Ben jij net zo in de war over de nieuwe FIFA 23 teamgeest als ik eerst was? Dan heb jij geluk, want ik heb de afgelopen maanden een cursus FIFA 23 teamgeest gevolgd. Ik begreep eerst helemaal niks van wat er allemaal gebeurde. Het voelde ook een beetje alsof ik afscheid nam van een vriend, voor meer dan een decenium is de oude teamgeest mij altijd trouw geweest. Gelukkig heb ik alles achter me kunnen leggen en ben ik nu klaar om jou alles uit te leggen over de nieuwe FIFA 23 teamgeest. Moeilijk is het niet, maar je moet het wel even begrijpen. 

Het nieuwe position modifier systeem

In FIFA 23 hebben spelers soms secundaire posities. Dit betekent dat ze naast de positie die op hun kaart staat, ook op andere posities uit de voeten kunnen. Zo kan je Cancelo bijvoorbeeld nu op linksachter en rechtsachter opstellen en nog steeds maximale teamgeest krijgen. Je hoeft alleen een positiekaartje toe te passen. Let er wel even op dat een CM zonder secundaire positie tegenwoordig op CAM geen teamgeest oplevert, terwijl dat in het oude systeem maar -1 teamgeest was geweest.

Stats worden niet benadeeld

In het nieuwe systeem worden de stats van je speler niet negatief beïnvloed wanneer ze niet op hun eigen positie staan of niet linken met spelers in je selectie. Dit betekent dat je Martins-Indi nu in de spits kan gooien en hij zijn 42 schot gewoon houdt. 

Teamgeest nu maximaal 33

EA heeft besloten om de teamgeest spelergericht te maken, elke speler kan nu maximaal 3 teamgeest krijgen, de oplettende lezer heeft al door dat je dan maximaal 33 teamgeest kunt behalen. Voor elk teamgeest punt dat ze krijgen, krijgen ze een plus 1 op hun stats.

Hoe krijgen spelers teamgeest?

Oké, tot nu toe alles simpel en helder. Nu gaan we er een stapje bovenop doen. Ten eerste is het belangrijk om te weten dat spelers niet meer linken met de spelers om hun heen, ze kunnen hun teamgeest punten nu krijgen van welke speler maar ook op het veld. Een speler krijgt nu teamgeest gebaseerd op hoeveel spelers in je bij dezelfde club spelen, in dezelfde competitie spelen of dezelfde nationaliteit hebben als hem. Deze volgende tabel wordt de komende tijd jouw beste vriend:

1 TEAMGEEST

2 TEAMGEEST

3 TEAMGEEST

CLUB

2 spelers

4 spelers

7 spelers

NATIONALITEIT

2 spelers

5 spelers

8 spelers

COMPETITIE

3 spelers

5 spelers

8 spelers

Snap je er nogs steeds geen zak van? Niet getreurd. Ik ga nu een voorbeeld zodat het hopelijk wél duidelijk wordt.

Ultimate Teamgeest Walkthrough

We beginnen met het meest overpowerde duo van deze FIFA, Teze en Timber:Zoals je linksonder van hun kaartje kunt zien, hebben zij nu één teamgeest omdat ze allebei Nederlands zijn.


Als we nu Kudus in de selectie toevoegen, springt Timber meteen naar 3, en Teze en Kudus naar 2.Dit komt doordat de drie spelers in dezelfde competitie spelen (+1 teamgeest punt voor alle drie), Timber en Kudus allebei bij Ajax spelen (+1 teamgeest punt voor Timber en Kudus, NIET voor Teze) en Teze en Timber van hetzelfde land komen (+1 voor Timber en Teze, NIET Kudus). Hopelijk alles duidelijk nu. 


Hoe zit het met Icons, Heroes en coaches?


Deze drie kaarten spelen allemaal nog een grote rol als het gaat om teamgeest makkelijker maken. Icons en heroes hebben, zolang ze op de juiste positie staan, altijd drie teamgeest. De nationaliteit van een Icon telt voor 2, bij Heroes geldt dit voor de league waar ze in spelen. 

Coaches geven een +1 aan spelers van zowel de league als de nationaliteit die op de kaart van de coach staat. 


Tijd om packs te openen!

Is alles duidelijk? Mooi. Dan kan jij weer stressvrij packs openen dit jaar. Gelukkig ben je aan het juiste adres om FIFA Punten te halen. Bij Ikwiltegoed haal jij je tegoeden voor onder meer PlayStation, Xbox en Nintendo. Je code wordt direct op je scherm geleverd, zo ben jij no time je packs aan het openen. Bij ons spaar je zelfs voor korting op je volgende bestelling! Dat kan echt nergens anders. Veel plezier en packluck toegewenst dit jaar!