Ikwiltegoed.nl

Terug naar blogs

De jacht op het Team of the Year (TOTY) is weer geopend

De jacht op het Team of the Year (TOTY) is weer geopend

Het is weer de tijd van het jaar op FIFA. Al jarenlang leven alle FUT-liefhebbers vanaf de release van FIFA toe naar het moment dat ze een gooi kunnen doen naar de allerbeste spelers ter wereld. Wil jij ook die Team of the Year Mbappé packen? Wij weten hoe je kans maakt! Lees snel verder voor de gouden tip!

Jij hebt tot dinsdag 17 januari de kans om te stemmen op jouw favoriete spelers voor dit team. Het is in principe de bedoeling dat je je stemt uitbrengt op de spelers waarvan jij vindt dat ze het afgelopen jaar het beste hebben gepresteerd. In de praktijk zit natuurlijk niemand te wachten op een Team of the Year Thiago Silva met 77 pace, dus zal je eerder geneigd zijn om op Virgil van Dijk te stemmen. Om die reden heeft EA ook nog inspraak over het Team of the Year, al zullen ook zij weten dat ze meer packs verkopen als Van Dijk erin zit. Het Team of the Year zal (naar verwachting) op 20 januari worden gereleased.

Wie maakt de TOTY’s zo speciaal?

TOTY-spelers zijn sinds FIFA 13 jaarlijks de meest gewilde spelers om in je FIFA Ultimate Team (FUT) te hebben, vanwege een aantal redenen. Zo zijn er tegenwoordig welgeteld 35 verschillende spelersversies beschikbaar, naarmate het jaar vordert zal dit alleen maar toenemen. In de beginjaren van de gamemode waren Rulebreakers, Heroes of Flashbacks nog totaal ondenkbaar, waardoor er minder variatie zat in de spelerskeuzes. Toen in FIFA 13 dan ook het eerste Team of the Year in de huidige vorm werd geïntroduceerd, was iedereen razend enthousiast. Het kenmerkende design verandert jaarlijks, maar blauw is sinds het begin dé kleur die op het TOTY (en TOTS) duidt. Omdat de TOTY’s altijd rond januari werden gereleased, waren ze qua ratings veruit superieur aan alle andere spelers. Bovendien zijn ze niet lang verkrijgbaar in packs, wat ze nog exclusiever maakt. Dit maakt ze over het algemeen zo waardevol op de transfermarkt, sinds de laatste jaren met uitzondering van de keeper. Want zeg nou eerlijk, wie legt er een miljoen coins neer voor TOTY Donnarumma?

Wie komt er in het Team of the Year?

Het Team of the Year wordt zoals de naam al suggereert gebaseerd op de beste spelers van het afgelopen jaar. Sinds een aantal jaar bevat het TOTY naast de elf basisspelers ook een twaalfde man. Dit is een speler die net buiten de boot viel voor een plek in de basiself. Zoals eerder vermeld heb je als FIFA-speler ook inspraak, al lijken een aantal spelers wel vast te staan. De aanval bestaat waarschijnlijk uit Benzema, Messi en Mbappé vanwege uiteenlopende redenen. Benzema won de Ballon d’Or, Mbappé was aardig op schot en hielp zijn land naar een WK-finale en het verhaal van Messi is bekend. Op het middenveld en in de verdediging is het dit jaar echter een stuk lastiger te voorspellen, dus jouw stem kan echt het verschil maken. Wist je bijvoorbeeld dat je niet eens op Tom Beugelsdijk en Antonio Rüdiger kan stemmen? Kevin de Bruyne lijkt misschien het enige zekerheidje op het middenveld, maar ook hij heeft een matig WK achter de rug. Spelers die het net niet maken, krijgen wel een TOTY Nominee kaart, ook zeker de moeite waard! Naar verwachting wordt de aanval 20 januari bekendgemaakt en is het volledige team inclusief de twaalfde man 27 januari beschikbaar.

Hoe kom ik aan TOTY’s?

Vroeger kon je via soms de meest schunnige websites een paar miljoen FIFA Coins kopen en zat je gebakken. Tegenwoordig zijn er een aantal andere manieren om een TOTY-speler te bemachtigen. Je kan uiteraard ervoor kiezen om flink te sparen en vervolgens te kijken of je budget toereikend genoeg is voor een van de twaalf TOTY-spelers. Echter geeft het natuurlijk veel meer voldoening als jouw Mbappé uit een pack komt rollen. Ook deze kans is relatief groter dan vroeger, al blijft het een kwestie van heel veel geluk hebben. EA releaset de laatste jaren telkens SBC’s, zodat je in ruil voor wat ‘fodder’ uit je club packs kan openen. Je kan ook packs per competitie vrijspelen, een luxe waarvan de FIFA-spelers van tien jaar geleden alleen konden dromen. Daarnaast zal EA ongetwijfeld een hoop objectives bedacht hebben, zodat je met enige moeite speciale packs kan vrijspelen. Voor de mensen die niet vredig kunnen slapen als ze geen TOTY gepacked hebben, zijn er natuurlijk ook weer special packs in de store. Of wat te denken van de Lightning Rounds, die soms net zo snel over zijn als Team of the Year Mbappé doet over de honderd meter sprint. De gouden tip is om op de hele uren even de winkel te checken. Al met al genoeg mogelijkheden dus!

TOTY’s packen met Ikwiltegoed

Garanties op het packen van een TOTY zijn er niet, maar je kan de kans wel vergroten door FIFA Punten aan te schaffen via Ikwiltegoed. Koop je PlayStation- of Xbox tegoed en wissel het in de FUT Store in voor FIFA Punten. Volgens onderzoek van de betrouwbare bron Ikwiltegoed, is de kans op een Team of the Year groter als je tegoed hebt gescoord bij onze site! (niet echt zo)

Waarschijnlijk kan je niet wachten om een gooi te doen naar de TOTY’s, gelukkig voor jou hebben we goed nieuws. Op Ikwiltegoed zit je helemaal goed, bij ons kan je namelijk korting sparen. Bij Ikwiltegoed spaar je bij elke bestelling voor korting op je volgende bestelling. Of je nou eShop cards voor de Nintendo, beltegoed of Xbox- of Playstation tegoed koopt, bij Ikwiltegoed weet je zeker dat je volgende bestelling met korting is. Dus waar wacht je nog op, maak eenvoudig een account en succes met de jacht op Mbappé!