Ikwiltegoed.nl

Terug naar blogs

Drie dingen die jij moet weten over jouw online giftcard

Drie dingen die jij moet weten over jouw online giftcard

Fysieke giftcards zijn al erg lang in gebruik en sinds de opkomst van het internet veroveren online giftcards de wereld. En ik kan je vertellen: deze online giftcard is veel praktischer en leuker dan de papieren versie.

Wat zijn de voordelen van een online giftcard?

Zo’n online giftcard brengt aardig wat voordelig met zich mee ten opzichte van de ouderwetse giftcard:

 1. Ten eerste is deze online giftcard i-de-aal voor ons luie mensensoort. Je kunt namelijk binnen één minuut vanuit je luie stoel een giftcard naar keuze bestellen en deze heb je ook binnen no-time binnen in je mail! Je hoeft dus niet eens de kou te trotseren om jouw giftcard te bemachtigen; 

 2. Een ander voordeel: je redt de bomen want er is geen papier nodig bij de online giftcard; 

 3. Het scheelt jou weer verzendkosten in het geval dat jij de giftcard online bestelt; 

 4. Online is de kans groter dat jij jouw giftcard met korting scoort! Zo werkt Ikwiltegoed ook met een puntensysteem zodat jij kunt sparen voor korting;

 5. Tot slot: doordat een online giftcard in je mail staat kun je deze ook niet kwijtraken. Erg handig voor alle sloddervossen onder ons. 

Hoe lang is een online giftcard geldig?

Volgens de Consumentenbond zijn giftcards onbeperkt geldig wanneer er geen vervaldatum of uitgiftedatum vermeld staat. Wanneer er geen vervaldatum maar wel een uitgiftedatum vermeld staat, kun je er vanuit gaan dat jouw giftcard minimaal vijf jaar geldig is. Een giftcard kan natuurlijk ook minder dan vijf jaar geldig zijn, maar in dit geval moet er een datum op de bon staan. Giftcards kunnen NIET korter dan een jaar geldig zijn. Dit is namelijk verboden (tenzij het bijvoorbeeld gaat om een consumptiebon bij een festival of concert). 

Hoe lang een online giftcard geldig is, verschilt natuurlijk per bedrijf. Voor de giftcards van Ikwiltegoed hebben voor jou op een rijtje gezet hoe lang jouw online giftcard geldig is:

 • Voor de PSN Card: 1 jaar na de aankoopdatum;

 • Voor de Xbox Giftcard: onbeperkt;

 • Voor de Nintendo E-shop: onbeperkt;

 • Spotify tegoed: 1 jaar na de aankoopdatum;

 • Roblox Giftcard: onbeperkt;

 • Blizzard Giftcard: onbeperkt;

 • Pathé Thuis Tegoed: 4 jaar na de aankoopdatum;

 • Google Play Giftcard: onbeperkt;

 • Twitch Giftcard: onbeperkt!

Wat als mijn online giftcard niet werkt?

Ojee! Je online giftcard werkt niet? Het gebeurt niet vaak maar wanneer het wél gebeurt is er altijd een passende oplossing. In het geval dat de code op jouw online giftcard niet werkt staan wij voor je klaar! Ten eerste raden wij je aan om deze stappen te volgen:

 1. Kijk of je de juiste code hebt gekocht (bijv. geen Nederlandse code als Belg zijnde);

 2. Start je console opnieuw op;

 3. Check het saldo van je portemonnee.

Heb jij dit gedaan maar werkt jouw code nog steeds niet? Stuur dan een mail naar [email protected] met een omschrijving van jouw probleem. Wij zullen dit vervolgens zo snel mogelijk voor je proberen op te lossen! Heb jij een andere vraag over jouw giftcard van Ikwiltegoed? Check dan even onze FAQ!