Ikwiltegoed.nl

Terug naar blogs

Hier let je op als jouw kind online games koopt

Hier let je op als jouw kind online games koopt

Je hebt vast wel eens gehoord dat kinderen per ongeluk of expres honderden euro’s besteden aan het spelen van games zonder toestemming van de ouders. Oeps.. dure grap! Wil je toezicht houden op het game gedrag van je kind én weten welke bedragen worden besteed? Koop dan game tegoed! Het gebruik van tegoedkaarten is een veilig alternatief ten opzichte van het gebruik van een creditcard wat automatisch afgeschreven wordt als de koppeling gemaakt is.

Hoe voorkom je dat je kind gefrustreerd raakt als hij of zij alleen verder kan spelen na betaling? Maak afspraken met je kind over het uitgeven van geld voor het spelen van online games. Hang hier bijvoorbeeld een budget aan, een deel van het zakgeld kan ook. En speel ook eens samen; verdiep je in hoe een game werkt, zoek naar de aantrekkelijke kanten, begrijp het plezier dat je kind heeft, en stel vragen. Wie weet spelen jullie straks wel vaker samen!

Gemak dient de mens

In plaats van naar de winkel te gaan om een nieuwe game te kopen, kun je met je PlayStation cadeaukaart vanuit je luie stoel gewoon online games kopen en direct naar de game console downloaden. Dit maakt een het ook een ideaal cadeau, de code krijg je namelijk direct gemaild.

Wat koop je met tegoedkaarten?

Volgens Sony biedt de PlayStation cadeaukaart ‘All the entertainment, all the adventure. Always open’. Een grote belofte, maar die komt Sony ook zeker na. Leuk, zo’n cadeaukaart… maar wat een mogelijkheden: films, games, ad-ons en muziek! Dit is misschien wel het schoolvoorbeeld van keuzestress.

Oké, we gaan het je met de volgende tip misschien niet makkelijker maken, maar het is wél een mogelijkheid én het biedt gesprekstof met je kind 😉: coins, valuta, virtuele doekoe, poen, pingping of poet. De PlayStation cadeaukaart kan namelijk ook ingewisseld worden voor de valuta van jouw kinds favoriete game. Zo kan bijvoorbeeld een Battle Pass gekocht worden voor Fortnite en kun je 1.250 doubloons kopen voor World of Warships, 1.000 Apex Coins van Apex Legends of 1.000 Atoms voor Fallout 76. Maar ja, dat betekent wel dat ook dáár weer een bestemming voor gevonden moet worden… Zo kan de aanschaf van V-Bucks met een cadeaukaart de spelervaring veel leuker maken. De V-Bucks worden ingeruild tegen items, tenues, gliders of nieuwe karakters. Anders gezegd, met V-Bucks koop je in het spel alles wat je maar wilt.

Alternatieven van tegoedkaarten

De tegoedkaarten werken dus als een digitaal betaalmiddel. Je kiest een cadeaukaart voor het gewenste console of gameplatform en rekent af. De game code die je daarna per e-mail ontvangt, wissel je in voor game tegoed waar je onder andere extra in-game content, zoals limited edition skins, wapens en levels mee kan kopen.

Voordelen:

  • Tegoedkaarten zijn gemakkelijk en snel aan te schaffen;

  • Door het gebruik van tegoedkaarten hoef je je creditcard niet te koppelen aan je PlayStation;

  • Je betaald vooraf en op=op (waarmee je de activiteiten en schermtijd van je kind kan monitoren).

Gevaren van automatisch betalen:

  • Eenmaal je creditcard gekoppeld aan Playstation kan je kind blijven opwaarderen, je merkt het waarschijnlijk pas wanneer je je creditcard afschrift bekijkt – en loop je daarmee al een maand achter de feiten aan;

  • Met gamekaarten die kinderen niet zelf kunnen kopen houd je ze bewust van de waarde van geld. Als ze toegang hebben tot een creditcard zien ze de waarde niet en blijven ze geld uitgeven;

  • Met toegang tot de creditcard maak je het voor het kind makkelijker om maar te blijven kopen en de ‘game verslaving’ te blijven voeden.

Extra voordeel bij Ikwiltegoed.nl!

De PlayStation cadeaukaarten zijn zowel fysiek als online verkrijgbaar. We raden het echter heel erg aan om deze PlayStation cadeaukaart online te kopen als je houdt van geld besparen. In een fysieke winkel zal je namelijk geen geld besparen omdat hier geen deals worden aangeboden. Ikwiltegoed.nl biedt daarentegen een erg toffe deal! Ikwiltegoed werkt namelijk met tegoedpunten: na elke bestelling krijg jij tegoedpunten in de wallet op jouw account gestort. Voor deze tegoedpunten geldt: des te groter je bestelling, des te meer tegoedpuntjes. En hoe meer tegoedpunten, hoe meer korting! Zonde om deze kans niet aan te grijpen toch? Koop dus nu jouw PlayStation cadeaukaart via Ikwiltegoed.nl! De giftcards zijn beschikbaar in verschillende bedragen.