Ikwiltegoed.nl

Terug naar blogs

Haal jij alles uit je Spotify tegoed? Check het met deze snelcursus Spotify!

Haal jij alles uit je Spotify tegoed? Check het met deze snelcursus Spotify!

Heb jij al een Spotify account? Zo nee, snel aanmaken want Spotify is niet voor niks ’s werelds meest populaire audio streaming platform. Daarnaast is het een must om Spotify tegoed te kopen, want een Spotify Premium abonnement is onmisbaar! Het platform biedt miljoenen nummers, die je in je in een handomdraai in je favoriete afspeellijst kunt zetten. Heb je al wel een account en denk je dat je alle mogelijkheden van Spotify Premium al kent? Ik denk het namelijk niet. In deze blog krijg je een snelcursus over alle gave functies die Spotify biedt.

Wat biedt Spotify?

Ondanks het feit dat Spotify in Nederland al 3 miljoen (betalende) gebruikers heeft, is niet iedereen bekend met het platform. Daarom beginnen we eerst even met een korte uitleg.  Spotify biedt ten eerste een gratis gebruikersversie aan, maar wat ze ook aanbieden is Spotify Premium. In tegenstelling tot het gratis account biedt dit betaalde abonnement o.a. de allerbeste geluidskwaliteit, kun je muziek luisteren zonder reclameonderbrekingen en heeft het de optie om muziek offline te luisteren. Ideaal! Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is Spotify tegoed te kopen.

Eerst even de basics...

In deze basisuitleg zal kort worden verteld wat je met een Spotify Premium account kunt doen. Ten eerste kun je zoveel mogelijk afspeellijsten maken als je wilt. Nadat je een afspeellijst hebt gemaakt kun je nummers opzoeken en deze hieraan toevoegen. Naast dat je je eigen afspeellijsten kunt maken en beluisteren, kun je ook afspeellijsten opzoeken van anderen. Heeft je vriend(in) een te gekke muzieksmaak? Zoek hem of haar op en klik op ‘volgen’. Zo kun je snel alle aangemaakte afspeellijsten zien en zelfs in de gaten houden welke muziek hij of zij op dat moment luistert.

Ook maakt Spotify zelf heel veel afspeellijsten. Als je klikt op ‘bladeren’, zie je een heel overzicht aan genres die je kunt selecteren. Daarnaast hebben ze zelfs afspeellijsten die precies bij jouw stemming passen. De tophits zijn ook niet te missen, dus bestaan er ook Nederlandse en wereldwijde hitlijsten. 

Ben je een muziekliefhebber maar luister je eigenlijk veel liever naar de radio? Dat kan ook! Op basis van jouw voorkeur selecteert Spotify de perfecte afspeellijst voor jou. De digitale stations spelen ook muziek af uit een bepaald genre of van een bepaalde artiest. Erg veel opties dus.

En zelfs voor wanneer je even geen zin hebt in muziek: er zijn podcasts over de meest uiteenlopende onderwerpen. Je kunt bijvoorbeeld luisteren naar podcasts over games, podcasts over sport en recreatie, maar er zijn ook leerzame podcasts en podcasts waarin wordt verteld over misdaad. Zeker een aanrader!

Voor de gevorderden…

Als je Spotify al een tijd gebruikt zal je (een deel van) de bovengenoemde features vast al wel kennen. Daarom vertellen we jou in dit stukje nog een paar extra verborgen features die je misschien nog niet eens kende. 

Tip nummer 1. Als je al een beetje bekend bent met Spotify, zal je Spotify Wrapped waarschijnlijk wel kennen. Aan het eind van het jaar maakt Spotify een overzicht van jouw meest geluisterde nummers, artiesten, genres, maar ook hoeveel uur jij muziek hebt gestreamd. Superleuk natuurlijk om te kunnen zien welke muziek jouw jaar heeft gedefinieerd. Het enige minpunt: je moet wachten tot het einde van het jaar voordat je dit kunt zien. Gelukkig vind je hier de oplossing: via last.fm kun je een gratis account aanmaken en dit koppelen aan je Spotify account. Vervolgens stelt last.fm een hele lijst op met statistieken over jouw luistergewoontes, et voilà!

Tip nummer 2. Je kunt de geluidskwaliteit van de muziek verbeteren. Het kan namelijk zo zijn dat jouw app de geluidskwaliteit automatisch vermindert. Om de kwaliteit van je muziek opnieuw in te stellen ga je naar je instellingen en kun je de streamingkwaliteit naar keuze selecteren.

Tip nummer 3. Heb je ooit per ongeluk een van je favoriete afspeellijsten verwijderd? Of ben je benieuwd welke lijsten jij een aantal jaren terug grijs draaide, maar heb je die lijsten inmiddels verwijderd? Goed nieuws. Ze zijn namelijk makkelijk terug te halen. Log in op je account via een internetbrowser en ga vervolgens naar je accountinstellingen. In het menu aan de linkerkant zie je ‘Afspeellijsten herstellen’ staan. Zoek de lijst die je het meest hebt gemist en klik op ‘herstellen’. Vervolgens zal de lijst weer verschenen zijn in je Spotify account!

Tover je gratis account nu om tot het complete pakket met je Spotify tegoed!

Heb je nog geen Spotify Premium account? Geen zorgen! Je kunt jouw gratis Spotify account binnen no-time omtoveren tot account met alles erop en eraan met jouw Spotify tegoed. Via Ikwiltegoed.nl kun je nu meteen Spotify tegoed aanschaffen ter waarde van €10,00, €30,00 of €60,00. Voor €10,00 heb je een recht op een Spotify Premium account van een maand. Vervolgens kun je dit tegoed inwisselen via www.spotify.com/redeem, waarna je direct aan de slag kan met jouw nieuwe account, met alle functies erop en eraan. En zeg nou eerlijk, als een echte muziekliefhebber is dit onmisbaar. Heb je al wel een Spotify Premium account, maar verloopt deze bijna waardoor je al deze leuke extraatjes moet missen? Ook dan kun je via Ikwiltegoed.nl Spotify tegoed kopen, en je Spotify account opwaarderen, zodat je weer even vooruit kan. Geen muziekliefhebber? Ikwiltegoed.nl verkoopt ook giftcards voor gamen, bijvoorbeeld de Google Play Cadeaukaart of de PlayStation cadeaukaart en nog veel meer!